Nincs időd és energiád édesanyaként edzeni?

édesanyaként edzeni

Úgy érzed csak akkor érnél a feladataid végére, ha a nap nem csak 24 órából állna?

2 garantáltan sikeres utat tudok neked mutatni, amivel sikerül időt teremteni az edzésedre, önmagadra!

Se időd, se energiád édesanyaként edzeni, magaddal is foglalkozni ennyi feladat mellett.

SŐT, az edzéssel még több energiát és időt veszítesz. Ez most nem fér bele, majd talán inkább holnap. MAJD HA a gyerekek felnőnek, MAJD HA elköltöznek, MAJD HA….. Akkor elkezded az edzést, MAJD akkor foglalkozol magaddal is.

JELENLEG mindent és mindenkit magad elé helyezel, estére pedig hulla fáradt vagy bármihez, nem hogy még leállj édesanyaként edzeni is, mikor már alig állsz a lábadon.

Elégedetlen vagy, stresszes, frusztrált, lestrapált, nem tetszik a tükörképed és fáj a hátad is. Bosszankodsz, hogy mennyi feladatod van, már megint nem lesz időd magadra. Hiába eltervezted, hogy ma tornázol egy kicsit.

Mivel ez nem teljesül, a gyerekekkel nem tudsz olyan türelmes lenni, mint szeretnél. A férjednek pedig csak panaszkodsz, már a holnapot se várod túl pozitívan és motiváltan.

Forrás: Freepik

Ha önmagadra nem szánsz időt, az később revansot vesz és kivetül az egészségedre, a mentális állapotodra és a teljes családi életedre.

Ha pedig megvárod, hogy teljesüljön a MAJD HA állapot, hogy végre legyen időd magadra, esélyes, hogy nem a plusz idő kopogtat majd az ajtón, hanem egy időt rabló betegség, súlyos önértékelési probléma, párkapcsolati gondok, vagy éppen a gyerekek túlsúlya (a gyerekek a szülőt mintázzák az életmódban is).

Lesz-e időd arra, hogy orvoshoz járj, lesz-e időd arra, hogy pszichológushoz járj, lesz-e időd a párkapcsolatod helyrehozni?

Ha azt gondolod, hogy KÉSŐBB (teljesül a majd, ha) lesz időd magadra, az egy erőteljes jelzése, hogy MOST, NEKED kell előrébb helyezned magad a feladatlistádon.

JELENLEG mindent és mindenkit magad elé helyezel, ezért nincs időd magadra.

Nem érzed magad elég fontosnak? Valójában TE vagy a család szíve, lelke, éltetőereje, a gyerekeid példaképe. Biztos, hogy nagyon fontos vagy!

Önmagad számára is légy nagyon fontos, mert Te vagy az, aki élete végéig önmagaddal leszel, abban a testben, amire „most nincs időd”. Időd nem lesz magadra, az idő nem teremtődik meg csak úgy valahonnan, csinálnod kell magadnak. Ezt a feladatot nem tudod kiszervezni másnak. De hogyan tudsz időt teremteni magadnak?

édesanyaként edzeni
Forrás: Freepik

2 garantáltan sikeres utat tudok neked mondani, amikkel lesz időd édesanyaként edzeni!

Vizsgáld meg a napjaidat OBJEKTÍVEN!

Azért emeltem ezt ki, mert pl.: hajlamos az ember azt ÉREZNI, hogy csak 10 percet töltött egy adott, felesleges dologgal, de a valóság a nap végén akár órákban mérhető.

Töltsd le a Toggl track-ről az applikációt a telefonodra, ami pontosan mérni fogja, mikor, hol, mennyi időt töltesz. Vizsgáld meg a tények után, hogy ezek közül mi az, ami nem emel és leépíthető. Az időrabló, leépíthető tevékenységektől (lehet ez emberi kapcsolat is) ha teheted szabadulj meg vagy csökkentsd a minimális kötelezőre az azzal töltött időt.

Nézz rá a feladatlistádra!

Priorizáld azt a hosszú feladatlistát! Biztos, hogy jó a sorrend? Nézd meg, hogy mi az, ami „úgy is megvár típusú feladat” (porszívózás, elpakolás, mosás, ruhateregetés, mosogatás, szemét kivitele stb.). Ha átszervezed, a feladatlistádon feljebb helyezve ezáltal magadat, időd lesz magadra még az esti hulla fáradtság előtt. Tudom, hogy a háztartás nagyon fontos. De! Mi fog történni, ha a háztartási munkák elé helyezve magad edzel 40 percet, majd utána állsz neki porszívózni és pakolászni? Megmondom mi történik, ha ezt az utat választod. Az edzés hatására tele leszel energiával, elégedett leszel, mert önmagadra, a testedre is képes voltál időt szánni.

A jól megválasztott edzés növeli a stresszel szembeni állóképességedet. Növeli a koncentrációdat, és a teljesítés után endorfinnal árasztja el testedet. GARANTÁLT, hogy sokkal nyugodtabban, szervezettebben, gyorsabban és jókedvűen fogsz pakolni és folytatni a kötelezőket. IGEN, azzal, hogy időt teremtesz arra, hogy tudj édesanyaként edzeni, a hatékonyságod növelése által még több időd lesz más dolgokra is.
Azonban nem mindegy, milyen edzést választasz. Egy youtube-os videó nem épít a te testedre, edzettségi szintedre, hétköznapi kihívásaidra és nem végez állapotfelmérést sem. Egy youtube-os edzésvideó közben érezheted azt, hogy túl nehéz, nem érthető, nem hatékony. Mivel nem lát és nem javít senki, a helytelenül kivitelezett gyakorlatok miatt fájhat az ízületed, sőt növeled a kockázatát a sérüléseknek is.

Olyan személyre-szabott edzéstervre van szükséged, ami figyelembe veszi, hogy fáj a hátad, hogy gyengébbek a törzsizmaid, hogy naponta többször viszed ölben a gyereked, hogy folyton hajolgatnod, cipekedned kell és hogy bírnod kell a tempót a gyermeked pörgős energiáival. Az edzésterv mellé pedig szükséges egy szakértői külső szem, aki javítja a hibákat, aki tud könnyíteni, nehezíteni és reagálni a felmerülő problémákra.

Mi történik akkor, ha már rutinszerűen végzed a neked szánt gyakorlatokat?

ANYA nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, erősebb, szebb, elégedettebb. ANYA könnyebben veszi a hétköznapi akadályokat, ANYA amellett, hogy önmagával foglalkozik, a háztartást is képes minőségben vezetni, ANYA kevésbé frusztrált, szervezettebb. A férjed felnéz rád, a gyerekeid látják, hogy pozitív irányba változtál, vonzza őket ez az energia és elkezdenek majd veled edzeni, mert olyanok akarnak lenni, mint Te.

Ha képes vagy időt adni magadnak, mert ezt csak te tudod megtenni önmagadért és azt az időt arra használod ki, amire megteremtetted, az, amire vágysz testben és lélekben elérhetővé válik!

Forrás: Freepik

Összefoglalva:

  1. Írd le, hogy pontosan mivel mennyi időt töltesz és a felesleges dolgokat minimalizáld vagy ignoráld.
  2. Szervezd át, priorizáld újra a feladatlistádat.
  3. Ne bízd magad a youtube-os videókra, ha már végre elszántad magad, mert több kárt okozhatsz vele, mint gondolnád.

Teremtsd meg az időt magadnak és tegyél azért, hogy olyan ANYA legyél, aki mindig is akartál lenni.

Szeretnéd, ha segítenék neked céljaid elérésében? Foglalj időpontot ingyenes konzultációra!

Keresés

Legnépszerűbb cikkek:

Archívum
Kategóriák