Fetával és csirkével töltött édesburgonya

Hozzávalók: 120 g darált vagy apróra vágott csirkemell, 250 g édesburgonya, 1 db nagy paradicsom, 1 db lilahagyma, 30 g fetasajt, olívaolaj, fokhagyma, só, bors, bazsalikom, oregánó

1 adag tápértéke: 527 kcal, 37,3 g fehérje, 13 g zsír, 53,5 g szénhidrát

Elkészítése: Az édesburgonyát alaposan megmossuk, kicsit megszurkáljuk, majd 40 perc alatt 160 fokos sütőben elkészítjük. Amíg a burgonya sül, a hagymát felaprózzuk, a fokhagymát zúzzuk és megpirítjuk olívaolajon. Hozzáadjuk a húst, majd fűszerezzük. Közben felvágjuk a paradicsomot és hozzáadjuk azt is. Az édesburgonyát hosszában kettévágjuk. Ráhalmozzuk a csirkés paradicsomos masszát és megszórjuk fetával. Még 10 percre a sütőbe visszatesszük. Ecetes-édesítős jégsalátával tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük