Lencsés-paradicsomos csirkés tészta

Hozzávalók: 30 g vöröslencse száraz, 1 evőkanál olaj, 1 db vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 25 g csiperkegomba, 100 g paradicsompüré, 1 dl paradicsomlé, 60 g szárazon mért durumtészta, 50 g darált csirkemell, só, bors, fokhagyma, édesítő

1 adag tápértéke: 454 kcal, 26,6 g fehérje, 13,2 g zsír, 53,1 g szénhidrát

Elkészítése: A lencsét a forrástól számított 15 percig főzzük. Öntsük le róla a vizet. Teflonedényben forrósítsuk fel az olajat és 10 percig pirítsuk a hagymát és a paprikát, a darált húst. Adjuk hozzá a lencsét, gombát, fokhagymát, fűszereket, paradicsomot, vizet, sót, borsot, édesítőt. Forraljuk fel, majd kis lángon fedő nélkül 15-20 percig főzzük. 15 perccel azelőtt, hogy készen lenne a szósz, töltsünk meg egy lábast félig vízzel és forraljuk fel. Tegyük bele a tésztát, és 10-12 percig lobogó vízben főzzük, míg meg nem puhul. Szűrjük le. Díszítsük friss bazsalikomlevéllel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük