A NEMet mondás művészete és ami nyerhetsz vele!

Most, hogy a világ kicsit „belassult”, a jövőkép egyre bizonytalanabbá válik, még több félelem van benned, mint eddig, megváltoztak a kikapcsolódás lehetőségei, tele vagy frusztrációval, talán ideje ÚJ CÉLt választani, talán ideje, hogy magaddal is foglalkozz. Biztosan csábító a sok tv-s szórakoztató műsor, de tényleg előrébb vagy vele az életben, vagy csak lebénítja az agyad 1-2 órára?! Addig olyan vagy mint egy zombi és nem gondolsz a problémáidra, félelmeidre, gyengeségeidre. Mindig is azt vallottam, hogy a különböző betegségeknek lelki oka van, de fogalmazhatnám úgy is, hogy a betegségek oka a megoldatlan félelem (van, hogy elég, ha ezekkel a félelmekkel csak gondolati szinten mész szembe), a kifogáskeresésből fakadó „nincs időm magamra” kijelentés, melynek eredményeképpen, nem tudsz szeretettel nézni a tükörbe, a rengeteg frusztráció, ami abból ered, hogy Te nem létezel a Te életedben csak rabszolga vagy, hol a főnöké, hol a családé, stb. Persze elhiszem, hogy egy ilyen életben nincs kedved már este edzeni egyet vagy éppen odafigyelni a kajára. Mindezért Te vagy a felelős, nem mondom, hogy a főnök vagy a párod csinált belőled rabszolgát, Te csináltad azt magadból. Amikor egy-egy hülye kérésre beadod a derekad, Te nem azt akarod és ennek következményeként elkezded nem szeretni magad, nem szeretni az életed, persze, hogy nehéz megtalálni a motivációt, hogy miért is ne inkább a tv előtt zombulj.

Tele vagy döntésekkel, minden nap! Mondhatsz NEMet ma a gyors kajára: ez egy jó döntés! Mondhatsz NEMet a munka utáni edzésre: rossz döntés! IGENEK és NEMEK! Döntések! A Tieid! Pont ezáltal a Te felelősséged! Érted már? Ha több időre van szükséged, mondj NEMet a főnöködnek, amikor 12 óráztatni akar a 8 órás munkaidőd helyett. Mondj NEMet a párodnak, ha a munkája után elé kell raknod a meleg ételt, Te is dolgoztál nem? Mondj NEMet a tv-re, az órákig tartó telefonnyomkodásra, az így elvesztegetett időre. Mondj NEMet a lustaságodra, fáradtságodra (mindenkinek megvan a magyarázata, hogy miért fáradt…. az egyik ezzel a gondolattal betemeti magát a tv elé a másik pedig erőt vesz magán és tornázik egyet). Figyelj befelé, figyelj az érzéseidre és mondj NEMet, merj NEMet mondani! NEMet mondani pedig lehet határozottan, magabiztosan, barokk körmondatokba rejtőzött magyarázatok nélkül, tisztelettel és szeretettel. Önmagad felé és mások felé! Ezt nem kell bántóan és sértődéssel tenni. A sértődöttséget úgy tudod semlegesíteni, hogy beismered, ez a Te felelősséged, mert nem mondtál eddig NEMet, a mások felé irányított bántást úgy tudod semlegesíteni, hogy előveszed intelligensebb énedet és normálisan fogalmazol. Ne engedd magad meggyőzni, ha már kimondtad a NEMet, tarts ki, maradj stabil, mert tudod, hogy ezzel mit kapsz majd az életedben. Sok Nőt ismerek, sokban ott rejlik egy rendkívüli erő, de a legerősebbek azok, akik képesek NEMet mondani és úgy létezni a saját életükben, ahogy akarnak!

Gyakorolni kell a NEMet mondást! Mondd ki az első NEMet ma, bármilyen viselkedésre, reakcióra, szokásra, amit nem szeretsz vagy tudod, hogy nem helyes és nincs helye az életedben. A legtöbb ember tudja mit kellene tennie, csak mégsem teszi. Te ne legyél ilyen. Szedd össze a bátorságod, a félelemeidet cseréld le vágyakra és mondj NEMet az életedben. Húzd meg a saját határaidat!

Hihetetlen erő van abban, ha NEMet tudsz mondani! Amikor kimondod a NEMet elkeszdesz megjelenni az életedben, elkezd megjelenni az erős Nő, aki ott van benned, csak eddig elnyomás alatt élt, a saját elnyomása alatt…

És NEM, abban nem tudok segíteni, hogy kimondd valamire, NEM, ebben senki sem tud és nem is szabad, úgy nem fog jönni az az érzés, mert nem a Te érdemed lenne. Ez mindenki saját küzdelme kell legyen.

Ha a NEMhez vezető útban szükséged van támogatásra és az így felszabadult idődben az életmódodon, Nőiességeden akarsz változtatni, akkor tudok és szívesen segítek.

És ne feledd, azzal, hogy kimondod bátran, hogy NEM, valami jövedelmezőre közben kimondod, hogy IGEN! 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük