VIGYÁZAT! Az étrend és az edzésterv olvasva nem működik!

Látod a tükörben, hogy valami nem stimmel, sőt már a környezetedben is furcsa tekintetekre leszel figyelmes és lesz, aki meg is kérdezi vagy egyenesen megmondja, szerintük túl ilyen vagy túl olyan vagy. Elhatározod, hogy változtatsz sokadik nekifutásra is, mert szeretnél már elégedett lenni a külsőddel és az egészségeddel, mellesleg a témát is nagyon unod már….

A jó hírem az, hogy nagyon jól döntöttél, hogy változtatsz, ha ezt magadért teszed. A rossz hírem, hogy a kritikusoknak tökéletes testtel is lesz mit megszólniuk. Na de most vissza hozzád. Döntöttél, elkezded, keresel egy szakembert, akivel gyorsabb és hatékonyabb tudsz lenni. Választasz étrendet, edzéstervet. Nagyon jó, fél siker. FÉL SIKER! Merthogy egyik sem fog működni olvasva!

Megveszed a szolgáltatásokat, majd leteszed az étrended és az edzésterved az asztalra, mondogatva, hogy te mindent megtettél mégsem működik. Mekkora önbecsapás! De hát ilyen az ember. Vagyis az emberek többsége. Te legyél az a különlegesfajta, aki a valóságot nézi, hogy mi az, amit az étrendből, edzésből betartott és ennek figyelembevételével vizsgálja önmagát és az eredményeit. Ha belefektetted a pénzed és az energiád, akkor vedd komolyan magad, legyél hiteles a saját szemedben és igyekezz betartani az elhatározásaidat.

Ugyan ez vonatkozik a szokások megváltoztatására, az új világnézet kialakítására és a lelki állapot megváltoztatására. Ha megkapod a feladatokat és a felolvasnivalód csak felolvasnivaló marad a kanapé szélén, akkor nem fogsz változást elérni.

Használd a tudást, amit megvettél és megkaptál!

Ha magadra ismersz a jellemzésben, és bevallod, hogy Te ilyen vagy, akkor őszinte önértékelésed van ebben a szituációban, ami az első nagy lépés a változás felé. Máris jó úton jársz. 😊

Azért, mert valamilyen vagy most éppen, ne bántsd magad! Változtatni kell persze, én nem mondom azt, hogy fogadd el magad így vagy úgy, kövéren, soványan, túl ilyennek vagy olyannak egészségtelenül.

Én azt mondom változz egy jó irányba, őszinte önértékelésed alapján megvizsgálva a jelen helyzetet ahonnan indulsz és hasonlítsd magad ahhoz az emberhez. Ha van kitartásod, az az ember, aki halogat vagy éppen felelősséget hárít a genetikára vagy akármire, már a múlté lehet, de egy tanulságos múlté..:) Te pedig egyre jobb lehetsz önmagadhoz képest. És végtére pont ennyi a cél, jobbnak lenni, mint a tegnapi éned!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük